Bockarna Bruse till flyktingbarn!

BGG1 001

Har du hört historien om tre ensamkommande killingar ..?

Bröderna Bruse måste lämna sin kulle för att överleva. På vägen till det nya livet utsätts de för svåra faror – de måste ta sig över en bro och under bron lurar ett farligt troll som hindrar deras flykt.

bggtroll 001

Bröderna lyckas tack vare att de är både påhittiga, listiga och att de kan samarbeta. Den äldste brodern tar hand om sina yngre bröder. Han måste ta på sig en vuxenroll och spela starkare och modigare än han egentligen är för att besegra trollet … det otäcka trollet.

bgg3 001

Till sist är de i säkerhet på den gröna kullen och nu börjar ett nytt liv. Trollet är besegrat, hoppas vi…

Jag har gett ut boken med svenska och många olika språk som talas av flyktingbarn i Sverige. Albanska, amhariska, arabiska, assyriska, engelska, kinesiska, kurdiska, mongoliska, somaliska, spanska, tigrinska och wolof. Dessutom på finska. Till alla språk finns ljudfiler.

Läs mer under fliken ”Bockarna Bruse”!

Nu säljer jag ett ex av varje bilderbok till förmån för Radiohjälpen. Böckerna kostar 180:- st 200:- med porto – Läs mer på min webbsida – där du också kan beställa fler ex. Ge boken som present till ett flyktingbarn – du visar samtidigt att barnens eget språk är värdefullt och nyckeln till att lära sig svenska! www.ndio.se mejla mig om vilken bok du vill beställa. Skriv Radiohjälpen.

Getter känner nästan alla barn i världen till och i många länder är geten människans bästa vän! Folksagan är norsk men sagan kan alla identifiera sig med.

Bockarna Bruse finns på många av de språk som våra flyktingbarn talar – med svenska som parallellt språk. Amhariska, albanska, arabiska, assyriska, engelska, kinesiska, kurdiska, mongoliska, somaliska, spanska, wolof – och finska. Till varje bok finns en inläsning som barnen kan lyssna på med hjälp av PENpal, ett verktyg som går att köpa separat.

Ge boken som en gåva till ett barn – för varje bok du köper under hösten 2015 går 50:- till Radiohjälpen. Inklusive porto kostar varje bok 200:-