Bockarna Bruse – PENpal

Bild (2)Bild (3)b_bengsvalbanska

Sagan är översatt till tolv språk med svenska, några av dem för första gången som amhariska, tigrinska, mongoliska, wolof och östassyriska.

Albanska, amhariska, arabiska, engelska, finska, kinesiska, kurdiska, mongoliska, nordkurdiska, nordsamiska, somaliska, spanska, tigrinska, och östassyriska med svenska. Varje bok har två språk – det ena språket stöder det andra. Pris per bok: 200:-

Dessutom på bengaliska, bulgariska, franska, norska, persiska, polska, portugisiska, turkiska, tyska, urdu m fl språk med engelska. Varje bok har två språk – det ena språket stöder det andra. Pris per bok: 200:-

På wolof är boken återberättad med en egen sång! Denna bok är enbart på wolof. Lyssna direkt från webbsidan. Pris per bok: 200:-

Bockarna Bruse är den klassiska sagan om tre hungriga getabockar och ett hungrigt troll.

Lyssna här på sagan på engelska

Nu finns den på många språk med ljudfiler till PENpal! För synskadade barn finns den också som taktil bilderbok. Till boken kan man ladda ned en e-bok med roliga uppgifter på engelska.

ebok2Untitled

De tre bockarna Bruse är vrålhungriga, men för att nå det saftiga gröna gräset måste de först ta sig över en bro. Och under den bron lurar ett elakt och hungrigt troll …. Hur ska de komma över till den andra sidan?  Den klassiska norska sagan om Bockarna Bruse har roat generationer av barn i stora delar av världen.

 

BGGwolof

För berättaren är den också en utmaning – att härma de tre bockarnas och det farliga trollets olika röster och göra den spännande sagan rättvisa. Berättartraditionen skiljer sig åt i olika länder – ett tips är att lyssna på flera inspelningar och lär av varandra!

Texten i boken är kort för att den ska vara lätt att läsa men varje berättare kan brodera ut den – och varför inte lägga till en sång? Den svenska sången har jag lagt ut med text och  i en animerad version från youtube.

Genom upprepningen befäster vi orden och berättelsen. Barnen vill gärna vara med och härma alla röster, leka bockar och troll.

I leken får barnen vara både små och rädda – och påhittiga! Det ängsliga barnet får pröva på att vara farligt troll eller låtsas vara stark som den stora bocken Bruse. Farliga troll lurar lite varstans i livet och det gäller att vara både listig och modig!

Många förskolor arbetar med sagan – i boken ”Bockarna Bruse i förskolan” berättar Elisabeth Berggren & Sandra Söderlund pedagoger från en förskola i Eskilstuna om två års tema-arbete utifrån sagan. bockarna-bruse-i-forskolan-att-arbeta-med-projekt-amnesintegrering-och-pedagogisk-dokumentation

DSC03431

DSC03350DSC03363DSC03362

BGGspanskaBGGsomaliskaBGGmongoliskaBGGkurdiska 001BGGkinesiskaBGGtigrinska 001

Ett svar på ”Bockarna Bruse – PENpal”

Kommentarer är stängda.