För pedagoger

Här vill jag tipsa om bra böcker för pedagoger som jag kan förmedla.

En NYHET – här kan du ladda ned ett resursmaterial till Min trespråkiga talande ordbok som anpassar den till SFI undervisning.

Ordboken finns med svenska och arabiska, somaliska, spanska och thai.. Den finns också på ytterligare 36 språk med engelska. Med hjälp av resursmaterialet kan du använda alla språken  Ljudfil ingår i priset: 240:-

Läs mer om ordboken här: 

logga NDIO samarbetar med Abrahams Barn.  2016 tilldelas Karin Sohlgren Abrahams Barns pris för arbetet med NDIO

 

9789163721939_200_det-berattas-en-bok-om-abrahams-barns-julkrubbaDet berättar – en bok om Abrahams Barns julkrubba som bygger på texter och tradition ur Koranen och Bibeln. 200:-

biliterate 001

Bilingual books for biliterate children. Av Raymonde Sneddon. Att lära sig läsa genom parallellspråkiga barnböcker. En studie av hur barn lär sig arbeta på två språk samtidigt, där det ena språket stöder det andra. Med detta arbetssätt lär sig barnen förstå innebörden i orden och ser likheter och skillnader mellan språken.

Parallellspråkiga barnböcker har använts i engelska skolor sedan 80-talet. Boken följer sju elever mellan 6 och 10 år som lär sig läsa på albanska, urdu, turkiska, franska och gujarati med hjälp av sina mammor och vänner.

Raymonde Sneddon är en fransk/engelsk förskolepedagog som specialiserat sig på flerspråkiga barn. Hon arbetade i East London med barn och familjer. Nu är hon forskare vid universitetet i East London.

OBS! Boken är på engelska.                                                                             150:-

 

pärlor 001

Pärlor på svenska — Böcker för barn och ungdomar med svenska
som andra språk. Av Fia Andersson, Annika Löthagen
och Karin Sohlgren.  4 upplagan.

I boken presenteras 350 böcker lämpliga att användas i förskolan, skolan och på fritiden av barn och ungdomar med annat modersmål än svenska. I de inledande metodkapitlen ger författarna exempel på hur man kan arbeta praktiskt med inspiration från böcker och berättande. De redogör även för andras projekt med föräldrar, i förskolor, i klassrum och bibliotek.    Boken finns att låna på bibliotek och / eller köpa från Bibliotekstjänst m fl. Jag har några ex som jag säljer billigt:                                                                                                                                  200:- 

daligtajming 001Dålig tajming, morsan. Av Lisbet Svedlind.

Lisbet Svedlind har arbetat som journalist på tidningen Folket under många år.

I sin laddade och dramatiska roman Dålig tajming, morsan har hon skrivit om livet och kärleken i skuggan av hedersvåld. Boken är utgiven i samarbete med Stödföreningen Viola. Här intervjuas hon om boken och bakgrunden till den.

Boken är utgiven som ljudbok i mp3 format. 150:-