Min trespråkiga talande ordbok – PENpal

mintresprakthai3skylt_penpal

Min trespråkiga talande ordbok   240:-

650 ord ur barnens vardag i bild, ord och ljud.

Med svenska och engelska på arabiska,  somaliska, spanska och thai.

Med engelska på 36 olika språk. My Bilingual Talking Dictionary är bildordbokens tvåspråkiga ”syskon” engelska med albanska, arabiska, bulgariska, franska, grekiska, hindi, italienska, japanska, kinesiska (mandarin eller kantonesiska), koreanska, kurdiska, litauiska, nepalesiska, persiska, polska, portugisiska, punjabi, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, tagalog, tamilska, tjeckiska, turkiska, tyska, ungerska, urdu, vietnamesiska och yoruba.

skylt_penpal

Lyssna med PENpal på varje ord i boken.

Utförlig information om hur du använder PENpal i boken finns i bokens insida. Börja alltid med att nudda startpilen. I boxen för information kan du också lyssna.

NYHET! 

Resursmaterial till boken som gör den användbar för svenskinlärning inom SFI, språkcaféer mm

Här hittar du varje ord på svenska och böjt i olika former. Den inlästa meningen som finns i PENpal kommer direkt efter ordet.

Välj språk.

På varje uppslag kan du välja språk. E för engelska, S för svenska, L för språk t ex arabiska. Efter ordet på svenska kommer en mening.

I de engelska böckerna står S för sentence = mening.

Spela in din egen röst med mikrofonen i PENpal IMG_0001

Tryck på M knappen till lampan lyser rött. Nudda vid cirkeln för att spela in, stoppa mot fyrkanten och spela upp mot triangeln. Samma symboler finns på etiketter för barn för egna inspelningar.

Du kan också spela in din röst direkt mot texten i boken med PENpal. Med hjälp av inspelningsfunktionen kan boken anpassas till olika språkvarianter och uttal!

Lär dig uttal med fonetisk skrift

I de engelska upplagorna används den mittersta raden till uttalet i latinsk skrift.

IMG_0003

Vill du lyssna på djurens läten? Kombinera med planschen ”Wild animals” som har läten från sexton vilda djur.

 

 

 

Använd bilderna till kommunikation med barnen. Några exempel:

Kroppen

IMG_0001På ett helt uppslag hittar du alla kroppsdelar – på högersidan ser du en pojke

DSC01756

 

 

 

 

Känslor. I tydliga bilder visas olika känslor: lycklig, ledsen, arg, svartsjuk, ivrig, illamående, hungrig, rädd, blyg och trött. Viktigt inte minst för nyanlända barn!

 

IMG_0008

 

Tala om trafiksäkerhet – rädda liv!

På ett helt uppslag visas olika situationer i trafiken med sexton uttryck som förklarar hur du undviker olyckor.

 

www.ndio.se

 

 

10 svar på ”Min trespråkiga talande ordbok – PENpal”

 1. Hej. Jag köpte min trespråkiga talande ordbok genom adlibris men dom skickade inte med pennan. Kan jag få köpa bara pennan genom er?
  Jag köpte den arabiska, svenska och engelska boken om det spelar någon roll.
  Tack på förhand.

  1. Hej, PENpal köper du genom mig. Den kostar 1200 + moms. Läs mer om den på webbsidan. Det finns 1000 gratis ljudfiler att ladda ned i den till böcker på 65 olika språk. En länk till FreeLINK finns också där – och tips på hur du använder PENpal för att lyssna och / eller spela in själv. Hör gärna av dig med frågor – ndio.k.k@gmail.com mvh

   1. Hej, tack för svar. Jag förstår inte, är det endast pennan som kostar 1200 från dig? Och var på sidan köper jag? Jag hittar inga länkar.
    Hoppas detta går att lösa, jag är i stort behov av att ha något sådant här =)

 2. Hej,
  Jag förstår inte heller. Har jag köpt en bilderbok med mjukt omslag, från Bokus för 356:- som heter ”Min TALANDE trespråkiga ordbok”? Därefter skall mikrofonen TalkingPEN som visas tydligt på pärmens framsida, köpas till för 1200:-, från en helt okänd sida? Känns som lurendrejeri detta och jag kommer returnera boken till Bokus. Synd!

  1. Hej,
   PENpal är ett avancerat verktyg (kombinerad mp3 spelare med högtalare och mikrofon för egna inspelningar) för att läsa dessa böcker som är särskilt förberedda för den, finns ca 1000 titlar med gratis ljudfiler på 65 olika språk när man väl köpt PENpal (tidigare RecorderPen)
   Jag kollade in på Bokus webbsida och när du klickar på bilden av boken får du hela informationen. Om du skickar tillbaka boken kan du kanske uppmärksamma dem på att informera redan på första uppslaget.
   Många använder böckerna också utan ljud och de är enormt uppskattade bl a av nyanlända i alla åldrar. Läs gärna mer på min webbsida när du redan är inne på den! mvh Karin

 3. Hej!
  Jag bor i Finland. Kan jag köpa den trespråkiga ordboken svenska-engelska-arabiska och PENPAL hos er? Vad är priset i kronor för hela paketet med momsen inräknad.

  1. Hej och ursäkta sent svar – det kostar mycket att göra denna bok till svenska och vi har helt enkelt inte råd! mvh Karin

  1. Hej ursäkta sent svar, Ordboken kostar 240, den finns också tryckt med engelska och urdu och du kan använda den svenska ljudfilen till
   PENpal och ordbok blir 1440 – mvh

Kommentarer är stängda.