REA

Här kan du fynda utvalda böcker och annat intressant.

Scrolla ner för kläder och tinga-tinga tavlor mm. 

Många böcker och det vi har i lager går inte att hitta någon annanstans. En del har vi enstaka ex av, andra fler. Missa inte uppdateringarna!

Böckerna nedan har jag använt tillsammans med barn under sagolek mm. Många kommer från det danska förlaget Hjulet som gett ut böcker från hela världen under mer än trettio år – alla böcker håller mycket hög kvalitet och flera är prisbelönta.

En bok för alla ger ut mycket bra böcker till lågpris.  Böcker som bekräftar ALLA barn där det svenska inte är NORM

Lästips: Världens barnboksförfattare – finns att låna på bibliotek.
Opsis Barnkultur – barnkulturtidskrift. IBBY. ALMA. 

 

Världens mamma av Azeb Binega –  är en saga om en mycket ovanlig mamma och hennes många fantastiska barn. Hon kallas Världens Mamma och hennes barn finns i hela världen. Deras olikheter gör världen till en vacker plats fylld av kärlek.

Spöktåget Uchida, Rintaro

Här går spöktåget! Dudunk, dudunk, dudunk, dudunk … Spöktåget med fantastifulla andeväsen till passagerare far fram genom olika årstider och landskap. Via Kalltorget och Mörkerplan når man till sist Människocentralen – dags att förvandla sig till människor! Miljöerna och andetraditionen är japansk med rötter i shintoismen. Bilderboken är fantasieggande, rolig och vänlig – låt den inspirera till lek och eget skapande! Boken fick svenska IBBY´s Silverstjärna 2010. Rekommenderas varmt för barnens egna inspelningar med PENpal! LÅGPRIS 30:-

Herdepojkens dröm Daly, Niki
Masuli är en herdepojke som vaktar sin farfars får och getter i bergen i Sydafrika.Högt uppe i skyn svävar klippörnarna och nere på marken, bland ormar, termiter och andra kryp, spelar Malusi fotboll med sin kompis. Men faran är inte långt borta. En hungrig babian tar sig in bland Malusis djur. Kan Malusi rädda dem? Malusi drömmer om att bli president och av en slump möter Nelson Mandela som uppmuntrar honom. En berättelse om självkänsla och framåtanda, inspirerad av före detta president Nelson Mandelas barndom. SÄNKT PRIS 50:-

gåvan

Den största gåvan

Berättelsen om den fjärde vise mannen som inte nådde fram till Betlehem i tid. Men han omsätter fredsbudskapen i praktiken genom att ägna sitt liv åt att hjälpa människor i nöd. Boken inleds med en karta över de områden i Mellanöstern där berättelsen utspelar sig.

SÄNKT PRIS 50:-

djangon
Djangon  |  Pinfold, Levi

När Jean först träffar Djangon ser han bara en besvärlig varelse. Djangon har sönder Jeans -pappas banjo och hittar på alla möjliga andra upptåg. Men det är alltid Jean som får skulden, eftersom ingen annan kan se Djangon. Jean vill ha tillbaka sitt liv så som det var innan Djangon dök upp. Men han blir allt mer osäker på om det kommer att göra honom lyckligare.
För Djangon vann Levi Pinfold 2010 det prestigefulla ”The Booktrust Early Years Award” i klassen för bästa nya illustratör. Boken är baserad på den romske jazzlegenden Jean ”Django” Reinhardts liv.

SÄNKT PRIS 50:-

Läs mer om romer i Sverige och beställ Djangon på romanes här: http://www.romaniglinda.se

ramona

Marie-Claude – en romsk tjej  |  Taikon, Ramona

Marie-Claude är nio år och bor i Stockholm. Hon är rom och det är hon stolt över.
Hon tycker mycket om romsk dans och går till en dansskola för att lära sig det.
Men det finns också något annat som hon tycker är minst lika roligt…
Följ med Marie-Claude några dagar, hennes vardag är både lik och olik din egen. Fotobilderbok. Texten är på svenska och romanes kelderash. foto Ann Eriksson.

SÄNKT PRIS 50:-

Läs intervjun med Ramona Taikon och Marie-Claude här: http://www.socialpolitik.com/vinnande-tjej/

kö2 kö1ställdigkö

Ställ dig i kö!  |  Ohmura, Tomoko

Grodan, skunken, pandan, ja till och med elefanten alla står de på rad tillsammans med 46 andra djur. Men vad väntar de på? Ställ dig i kö så får du se!

Illustratören Tomoko Ohmura är född och bosatt i Tokyo. Hon har illustrerat ett flertal böcker för barn i olika åldrar. Ställ dig i kö! har givits ut på flera språk, såsom franska, tyska, holländska och spanska.

SÄNKT PRIS  50:-

 

 

jordbarn

Jordbarn, himmelsbarn  |  Sukhee, Choi

Kinesiska skrivtecken är både vackra, fantasifulla och fascinerande. Tillsammans med en liten flicka får vi uppleva himmel och jord, måne och sol, stjärnor och moln, berg och vatten, träd och blommor, mor och far – allt presenterat i färgsprakande vackra bilder. Författaren/illustratören kommer från Korea. Ge barnen färg och pensel och sätt igång att måla tecken!

SÄNKT PRIS 50:-

 

karibu-(1)

Karibu – välkommen till min by  |  Szabo, Petra

Följ med barnen på en resa från Sverige till en by i Kilimanjaro. På vägen dit får de vara med på en safari med vilda djur. I byn blir de välkomnade med en skördefest. Författaren Petra Szabo har låtit översätta och läsa in sin bok bl a på swahili.

SÄNKT PRIS 50:-

 

 

 

azads azads2 azads3

Azads kamel  |  Pal, Erika

Azad är en fattig, föräldralös pojke som bor med sin farbror och hans familj. En dag kommer en rik shejk och hämtar Azad. Han hamnar i ett slags arbetsläger för barn, och tvingas delta i illegala kamelkapplöpningar. Det är ett hårt liv, men en dag kommer en oväntad räddning. Azads kamel börjar prata.

SÄNKT PRIS 50:-

 

Listiga Kanchil och bananbladets spådom  | Nathan Kumar Scott,  illustrationer Radhashyam Raut.

En indonesisk trickster-saga med den populära mushjorten som lurar andra för att klara sig.

SÄNKT PRIS 50:-

 

 

Djurens tävling Casey, Dawn –  

En gång hade människorna i Kina ingen almanacka så det var ingen som kunde skilja det ena året från det andra. ”Jag ordnar en tävling!” bestämde Jadekejsaren. ”Jag ska ge namn åt åren i den ordning djuren kommer i mål.” SÄNKT PRIS 50:- f

 

floden

Floden som steg till himlen – tolv afrikanska sagor och berättelser.

I den afrikanska traditionen berättas sagor för att underhålla och tala till alla generationer. Detta urval återspeglar denna väldiga kontinents brokiga mångfald och ger levande inblickar ide många olika folkens kulturer. Missa inte illustrationerna – de är fantastiska!

SÄNKT PRIS  50:-  FYND!

 

Trumgubbens hemlighet

Trumgubbens hemlighet  | Meshack Asare (Ghana).

En pojke hjälper sin pappa med att göra små figurer i mässing. Det är en gammal tradition men idag säljs de som souvenirer.

Meshack Asare är en av Afrikas främsta barnboksförfattare översatt till många språk.

SÄNKT PRIS  50:-

 

Fjärilens resa

Fjärilens resa  |  Deborah Nash (Kina).

Pappersfjäril hittar inte hem. Då kommer en drake dansande. Han ger pappersfjäril en fråga. När hon tagit reda på svaret ska han hjälpa henne hem. Papper kom från Kina för 2000 år sedan. Med instruktioner i boken kan du göra en egen pappersfjäril. 

SÄNKT PRIS 50:- 

 

Nattaporna (inbunden)

 

Nattaporna  |  Lakambini Sitoy illustrerad av Lilian Brogger. (Filippinerna)

Bea vaknar och möter sin brors nattapa. Hon klättrar upp på hans rygg och de ger sig ut i naturen. På torget pågår en stor apfest och där upptäcker hon sin pappas apa och sin mammas och alla andras i staden… Vilka är nattaporna egentligen?

SÄNKT PRIS  50:-

 

Regndansen  |  Nola Turkington och Niki Daly.

När en förfärlig torka drabbar det röda folkets land vandrar Bau, dansflickan till de hemlighetsfulla Tsodilokullarna för att söka efter Regntjuren. En saga från sanfolket i Kalahari.

SÄNKT PRIS  50:-

 

hall2

Prinsen och fåglarna  |  Hall, Amanda

Ett magiskt äventyr med en morisk prins som vinner en vacker prinsessa med magi och hjälpsamma fåglar. En magisk häst, en flygande matta och en duva, en uggla och en papegoja hör också till berättelsen. En saga från Alhambra med fantastiska illustrationer. 

SÄNKT PRIS  50:- 

 

paraplytjuven 001

 

Paraplytjuven  |  Sybil  Wettasinghe

Kiri Mama bor i en liten by på ön Sri Lanka. En dag reser han till stan och förälskar sig i ett färgglatt paraply. Men när han kommer tillbaka till byn försvinner hans paraply spårlöst. Historien upprepar sig gång på gång – men vart har paraplyerna tagit vägen? En härlig berättelse att leka tillsammans med barn.

Tips på Sagolek i boken ”Pärlor på svenska” (finns på bibliotek)   

SÄNKT PRIS 50:- 

 

 

hoity 001

Hoity den hungriga räven  |  Sybil  Wettasinghe

Den hungriga räven Hoity klär ut sig för att lura till sig mat av tre glada bondkvinnor. En rolig historia berättad med färgstarka bilder. Författaren kommer från Sri Lanka.

SÄNKT PRIS  50:- 

 

 

 

 

makwelane 001

Makwelane och krokodilen  |  Maria Hendriks och Piet Grobler

Makwelane är på väg till mormor Gogo som bor vid floden. Alla djur varnar henne för krokodilen men Makwelane är inte rädd! En sydafrikansk Lilla Rödluvan.

SÄNKT PRIS  50:- 

 

 

 

 

Sikelej, sa kamelen. Sång- och danslekar från hela världen

En rik samling med åttio lekar på många olika språk där varje sång också är översatt till svenska. Använd registret till att hitta barnens språk och /eller leta efter lekar till olika tillfällen och med olika leksätt.

Bok och CD 100:-

 

Kläder kläder kläder  designade av Lotta Gillving för svenska Kanga Kabisa uppsydda på Zanzibar i afrikanska tyger. Om du kommer till Zanzibar rekommenderas ett besök

Dessa kunde man tidigare köpa i butiken Just Africa i Stockholm
Kortkorta kjolar – har kostat 400 – nu 100:-  

Två mycket stora herrskjortor finns också kvar – fråga!

Barnkläder  –

Kortärmade skjortor finns kvar i några olika storlekar – fråga!
Har kostat 175:- nu 75:-

Fodrad klänning – har kostat 300:- nu 150:-

Finns kvar i några olika storlekar – fråga!

 

 

Tinga Tinga tavlor, små, ryms i innerficka till  Mamy Wata – kassen, målade med cykellack på masonit ca 18 – 20 cm i kvadrat. Alla är olika även om motiven liknar varandra. Normalpris för en tinga-tavla i den här storleken är ca 800:- vi säljer dem för 100:- st

Tinga tinga art centrum  i Dar es Salaam.  Olika konstnärer målar olika motiv. 

Mest kända är naivistiska målningar med djur – giraffer, elefanter etc – gärna med Kilimanjaro i bakgrunden! 

Läs mer om Eduardo Tinga Tinga 

Tecknade tinga-tinga filmer med svenska röster

Mamy Wata-kassen

Instrument – tumpiano

Tumpiano – Kalimba – M'bira

 

Just Africa
Event i den tidigare fysiska butiken.

JUST AFRICA  webbutik
här hittar du fler afrikanska varor till ordinarie pris.

Yogaresa till Zanzibar - Yoga Living

 

Förmedlar Tinga tinga konst från Tanzania, arrangerar utställningar mm.