Ali Baba – PENpal

Ali baba nu på ännu flera språk!

arabiska, bosniska, franska, kinesiska/mandarin/, kurdiska/sorani/, persiska, portugisiska, somaliska, spanska och tigrinska

En av de mest kända berättelserna från ”Tusen och en natt” som nästan alla barn och vuxna i hela världen känner till. Finns nu som tryckt bok hos oss på svenska med språk som stöder det andra. Finns på svenska med arabiska eller persiska.

En kväll när Ali Baba är ute och hugger ved, får han syn på fyrtio rövare som står utanför ett klippberg. En av rövarna går fram till berget och säger med hög röst ”Sesam, öppna dig!”. Ali Baba upptäcker att detta är en hemlig grotta, som bara öppnar sig när man kan det hemliga lösenordet. När han sett rövarna gå in i grottan och komma ut igen smyger Ali Baba sig fram och viskar ”Sesam, öppna dig”. Inne i grottan ser han massa guld och juveler av olika slag och tar åt sig allt han orkar bära.

Ali Baba har blivit rik, men rövarna upptäcker vad som hänt och resten – ja det är en hisnande spännande historia som människor aldrig upphör att fascineras av!

Återberättad av Enebor Attard, illustratör Richard Holland