Nyheter

Hösten 2019 NDIO /Mantra Lingua

ses vi på Bokmässan i Göteborg 26 -29 september  MÅNGSPRÅKSTORGET

Välkommen till Mångspråkstorget på bokmässan i Göteborg 27 – 30 september!

Där demonstrerar vi den nya KlassPENpal med bluetooth högtalare, och en liten teater – Kamishibai. Passa på att upptäcka de nya digitala böckerna, på 46 språk med svenska.

 

Karin Sohlgren är MantraLinguas svenska representant sedan 2016 och hela verksamheten inom NDIO kommer inom de närmaste åren stegvis föras över till MantraLingua. Kvar finns NDIO Språkbutik med visning och försäljning, kurser, workshops mm.

Hela NDIOs utbud av böcker från MantraLingua når du genom den nya webbsidan  se.mantralingua.com  där det är enkelt att beställa med varukorg. Där hittar du också enkelt filmade manualer och MantraLinguas hela utbud av böcker, planscher mm på ett växande antal språk.

Beställningar från förskolor, bibliotek etc som önskar svenska fakturor kommer fortsätta gå genom NDIO.  NDIO finns kvar för kontakter med förskolor, föredrag, workshops mm.

PENpal med bluetooth

och tillhörande högtalare för användning i klassrum mm.

HÖSTERBJUDANDE 

september t o m november

Passa på att köpa PENpal i paket till extrapris – höstens erbjudanden är under arbete men tidigare erbjudande ligger fast:

Välj mellan paket på olika språk eller paket med valfria böcker

PENpal med 5 valfria böcker   2000:- – alla titlar med svenska som parallelltext

Läs mer om böckerna här:

TAKK – tecken som stöd
PENpal och TAKK  – tecken som stöd 2 böcker   extrapris                    1.200:-

Limas röda heta chili med text  på svenska och engelska med TAKK                        INTRODUKTIONSPRIS                                    250:-

Den lilla röda hönan med text på svenska och engelska med TAKK                                              INTRODUKTIONSPRIS                250:-

Köp bilagan tillsammans med boken på engelska och svenska till specialpris: 250

img20170204_11422596Alla tecken kommer från en bildbas som utvecklas av Specialpedagogiska skolmyndigheten 

Teckensättning har gjorts av Kerstin Frii

De som oftast använder TAKK är hörande med en försenad eller avvikande språkutveckling, autism och tal- och 

språkstörning.

TAKK används också som stöd till andraspråksinlärning.

 skylt_penpal
PENpal paket

PENpal och Förskolefraser                                                      1.500:-

Nu med text på svenska!

Sametingets logga_472pxSametinget har tagit initiativ till att PENpal tekniken nått ut till de samiska barnen – och vuxna. De senaste åren har jag besökt sameskolor och hållit kurser i tekniken för pedagoger inom Sapmi:. Tärnaby, Jokkmokk, Gällivare, Lycksele och Kiruna.  Under ett av mina besök på sameskolan i Gällivare upptäckte jag en sönderläst Bockarna Bruse och när jag visade boken med Richard Johnsons illustrationer kände de genast igen Stallon, det samiska trollet. En lång process sattes igång och nu är resultatet här – Bockarna Bruse på nordsamiska utgiven på beställning av Sametinget. Boken är översatt av Kari Mákreda J Utsi och inläst av Marit Kuhmunen Blom. Lyssna här:

logga

För kontakt: ring 0727169336 eller mejla ndio.k.k@gmail.com

 

 

 

2 reaktioner på ”Nyheter”

    1. Hej!
      Vad roligt att höra att du tycker om boken! ursäkta att jag inte svarat tidigare, kommentarsfältet är översvämmat av skräppost.
      Vi kommer ge ut fler titlar på assyriska, två nya böcker är på gång. Men det är svårt att få plats med ett större alfabete eftersom två språk ska rymmas i samma bok. Du kanske kan använda förstoringsglas eller förstora i kopiator? mvh Karin

Kommentarer inaktiverade.

NDIO – språkglädje för alla