Ljudfiler till PENpal

FREElink2 FreeLINK3

FREElink  Här hittar du nu programmet för att ladda ned ljudfiler. Programmet är gratis, men du behöver registrera dig för att få ny information. Sen är det bara att ladda ned och sätta igång.

Så här laddar du ner programmet (instruktionsvideo på engelska)

 

Anslut din PENpal med usb-kabeln till datorn

Den gröna PENpal visar att din PENpal är ansluten, om den är grå och överkryssad får du försöka igen. Nu kommer du se bilder av alla Mantras böcker som har ljudfiler.
Om du inte ser den bilden klicka på Show All Files i fjärde rutan uppifrån till vänster. Du kan nu välja direkt utifrån bilderna och dubbelklicka i rutan vid det språk du väljer, då ska du se en
bock i rutan.
Använd rullisten till höger för att leta upp alla språken! Om den inte syns i din dator får du göra bilden större.
Du kan också välja titel i översta rutan till vänster –Enter Title
Och välja språk –Choose Language
Tryck sen på Searchför att leta upp ljudfilen
När du valt ljudfiler klickar du på Download Selected Files
som ligger precis över bilden av PENpal.
Har du problem att ladda ned programmet? Det kan bero på ditt kommunala nätverk. Kontakta din IT-support och/eller hämta ljudfilerna manuellt.  Välj ljudfiler och spara i en mapp på skrivbordet.

Öppna din PENpal via datorn och öppna mappen AP4. Klistra in de ljudfiler du vill ha från din mapp på skrivbordet.

 

IMG_1209
NYHET!

Nu spelar vi in de svenska ljudfilerna i Rinkeby i Topaz ljudstudio. Rigo Pentcheff sköter tekniken och är fenomenal på att stötta våra inläsare med dramatisering.  Tack vare samarbetet med Rigo kommer vi kunna spela in ljudfiler på fler efterfrågade språk. topaz

IMG_1259
Shirin Ebrahimi talar flytande persiska, kurdiska (sorani) och tyska. Shirin har läst in Bockarna Bruse på kurdiska och flera titlar på persiska.