Skapa själv med PENpal

IMG_0003 poster layoutstart

Du kan spela in din egen röst i alla böcker och planscher som är förberedda för ljud. Till planscherna Wild animals och Start of the Day kan du läsa in översättningen till svenska och / eller översätta och läsa in på valfritt språk.

Du kan också spela in mot särskilda etiketter som kan användas separat eller tillsammans med programmet CreateLINKPro.

childrens stickers A to H spread 10cm (1) tvatta

Scrolla ner för att läsa mer om etiketterna och hur de fungerar!

CreateLINKPro

CreateLINKPro är ett nytt program  som gör det enkelt att kopiera   dina egna inspelningar på ett professionellt sätt och försäkra dig om att de inte blir överspelade. Du kan lyssna på dina inspelningar i samma läge som alla andra böcker och planscher, dessutom kan du använda samma etikett för flera inspelningar, varje språk identifieras med en startpil. 4 startpilar medföljer PENpal – om du inte fått dem kan du få dem skickade gratis. Ett set med 32 startpilar 320:- createlink 001

CreateLINKPro Lägg ljud till text och bild.

 

 

 

 

 

ritakudang rita4Flykten, framsida omslag-svensk-arabisk (2)

 

 

 

P g av copyright regler kan du inte läsa in vilka böcker som helst.

Läs mer om och köp Flykten  eller Rita-böckerna genom NDIO så har du betalt författaren för rättigheten att spela in för enskilt bruk.

Alla publikationer från MantraLINGUA är tillåtna att spela in. Du kan också använda programmet till böcker mm som du skapar i  programmet YouCREATE.

PENpal och den fria programvaran CreateLINKPro gör det möjligt att lägga ljud till text och bilder som enkelt kan delas. Med programmet gör du inspelningar som inte kan spelas över av misstag. Varje etikett kan användas till flera inspelningar. Du kan lyssna på inspelningarna i samma läge som för de färdiga produkterna (PrintMode).

Gör så här:

Med det här programmet skapar du dina egna ap4-filer direkt i din PENpal, filer som inte går att spela över av misstag. Du kommer att kunna lyssna på dem i samma läge som de färdiga ljudfilerna till tryckta publikationer. Det är enkelt att sedan kopiera ljudfilerna och dela dem till andra PENpal.

Ta fram en text eller bild och klistra in etiketter på valfria ställen. Spela in ljud med PENpal i inspelningsläge (RecordingMode). Du kan spela över hur många gånger som helst, pröva dig fram till du är nöjd med ljudet. Med programmet kan du lägga in både egna inspelningar och musik i mp3format.

Du kan använda etiketterna som följde med PENpal eller set A, B eller C och startpilar till CreateLINK. Du kan också spela in ljudfiler till böcker, kalendrar mm som du skapar i YouCreate programmet.

Dubbelklicka på CreateLINKPro ikonen på skrivbordet.

Anslut PENpal till datorn med usb-kabeln. Den grå överkorsade symbolen för PENpal kommer ändras till grön.

  1. Enter your Project title. Här lägger du in namnet på ditt projekt.
  2. Select Profile. Välj vilka etiketter/publikationer du använder till din inspelning.  Du kan använda de som följer med PENpal – sample set – eller A, B, C etiketter. Ange vilken etikett – små, stora, runda eller fyrkantiga.  Programmet fungerar också ihop med det du skapar i programmet YouCreate – bilderböcker, fotoböcker för dina egna bilder, planscher, kalender mm. Läs mer om det programmet här nedan.
  3. Choose Intro File. Börja med att spela in ditt projekt och ge det ett namn. Om du gör inspelningar på olika språk kan du lägga till det här – t ex Flykten på svenska. Spela in titeln mot startpilen på samma sätt som du spelar in mot en etikett.
  4. Nudda pilen till höger för att lyssna på inspelningen av titeln.
  5. Select Start Arrow. Nu väljer du vilken startpil du använder till projektet.
  6. Open saved project. Du kan alltid öppna ett sparat projekt och rätta det eller ta bort det.

Här ser du alla projekt som är sparade i din PENpal. Vi rekommenderar att du också gör en lista över dina inspelningar.

7. Create Project. Nu kan du fortsätta att skapa ditt projekt.

8. Klicka på förstoringsglaset till höger. Nu identifierar programmet alla dina ljudinspelningar i PENpal. Du kan lyssna på dem genom att klicka på pilen eller ta bort dem genom att klicka på krysset.

9. Continue – gå vidare nu så omvandlar programmet dina ljudfiler till en ap4 fil.

10. Save Project. Här kan du spara projektet. Du kan göra en mapp på skrivbordet där du samlar alla projekt så du enkelt hittar dem.

11. Den färdiga ap4 filen kan du kopiera till andra PENpal genom att öppna ap4 mappen i pennan och föra över direkt i mappen från mappen där du sparat den. För att använda ljudfilen behöver du samma startpil och samma etiketter.

Om du vill lägga till ytterligare ett språk använder du en ny startpil som identifierar dessa inspelningar. Etiketterna fungerar för flera inspelningar, det är startpilarna som är unika.

Ta bort PENpal från datorn, sätt på den (blå ljus) och nudda startpilen. Nu kan du nudda vid etiketterna och lyssna på inspelningarna. Ingen kan spela över dem.

buskers for you create

Saknar du något språk till MantraLinguas bilderböcker? I detta program kan du lägga in dina egna översättningar och spela in egna ljudfiler. Böckerna kan du sedan beställa direkt via internet. Här hittar du också planscher och kalendrar. Du kan skapa helt egna böcker genom Fotobok där du lägger in foton eller inscannade teckningar mm.  Priset på produkterna anges i £, till priset kommer porto från England.

youcreate

YouCREATE

lrhsomaliska 001BGGfinska 001
goldilocks jättelikabuskers2
De här sagorna hittar du i programmet:
Den Lilla Röda Hönan
Guldlock
Den Jättelika Rovan
Stadsmusikanterna i Bremen
Bockarna Bruse
calendar cropped - KopiaYou Create book software LARGE_0Talking Class PosterWelcome Poster Ver Twocalendar cropped - Kopia

Inspelningar med alla etiketter kan föras över och sparas i datorns skrivbord och/eller kopieras till andra PENpal. Inspelningarna kan också avlyssnas direkt i datorn och de kan göras om till mp3-format. Etiketterna kan spelas över om och om igen, det är lätt att flytta dem från olika projekt.

INSTRUKTIONSVIDEO

Så här spelar du in – instruktionen visar A-H, tvättbara och färgade etiketter för barn – ej de lärarstyrda.

Så här sparar du dina inspelningar på skrivbordet.

Manualer till  alla etiketterna:

stickers A to H spread 10cm (1)

Etiketter A-H, 380 st/ förpackning

Ställ in PENpal i inspelningsläge – tryck in Mode knapp till lampan lyser röd.

Tryck in mikrofonknappen och nudda pennans spets mot etiketten tills lampan lyser lila. Nu är mikrofonen aktiverad och du kan släppa knappen och hålla mikrofonen fritt.  Avsluta genom att lyssna på inspelningen.

Alla rymmer en timmes inspelning. Etiketterna kan användas om och om igen. Varje inspelning har ett unikt nummer. Om du spelar in på samma nummer försvinner den tidigare inspelningen.

Genom att det finns 8 olika set kan du göra ett stort antal inspelningar i samma PENpal utan att spela över. Etiketterna har olika storlek men samma funktion. De stora etiketterna är bra om du t ex vill skriva ett namn på ett särskilt projekt.

läraretiketter

Lärarstyrda etiketter, 400 st

Lärarstyrda etiketter använder du så här:

Ställ in PENpal i inspelningsläge – tryck in Mode knapp till lampan lyser röd

Spela in mot det laminerade arket ”Record Page”. Varje cirkel motsvarar en etikett med samma nummer.

Nudda pennans spets mot cirkeln tills lampan lyser lila. Nu är mikrofonen aktiverad och du kan släppa knappen och hålla mikrofonen fritt.

Avsluta genom att nudda vid fyrkanten i högra hörnet ”Stop”.

Alla rymmer en timmes inspelning. Etiketterna kan användas om och om igen. Varje inspelning har ett unikt nummer. Om du spelar in på samma nummer försvinner den tidigare inspelningen.

De lärarledda etiketterna hjälper läraren att skydda viktiga inspelningar från att spelas över av misstag.

Etiketterna har olika storlek men samma funktion. De stora etiketterna är bra om du t ex vill skriva ett namn på ett särskilt projekt.

barnetiketter

Färgade etiketter för barn, 240 st

De här är de allra enklaste etiketterna att använda med barn.

Det räcker att ställa in PENpal i inspelningsläge – tryck in Mode knapp till lampan lyser röd.

Spela in mot den röda cirkeln, stoppa inspelningen med den blå fyrkanten och spela upp med den gröna.

Etiketterna kan användas om och om igen. Varje etikett rymmer en timmes inspelning.

Om du vill skydda etiketten från att bli överspelad – spara den gröna triangeln och klipp bort resten!

I många av Mantras böcker och planscher finns de här etiketterna tryckta så barn kan spela in.

tvatta

Tvättbara etiketter, 48 st

De tvättbara etiketterna är enkla att använda.

Ställ in PENpal i inspelningsläge – tryck in Mode knapp till lampan lyser röd

Tryck in mikrofonknappen och nudda pennans spets mot etiketten tills lampan lyser lila. Nu är mikrofonen aktiverad och du kan släppa knappen och hålla mikrofonen fritt.

Avsluta genom att lyssna på inspelningen.

Alla rymmer en timmes inspelning. Etiketterna kan användas om och om igen. Varje inspelning har ett unikt nummer. Om du spelar in på samma nummer försvinner den tidigare inspelningen.

De tvättbara etiketterna fäster på både tyg, trä och andra material. Etiketterna är idealiska för att ge ljud till leksaker, kläder mm i barnens vardag. Om du fäst etiketten mot ett plagg eller en tygleksak kan den tvättas efter en vecka. Etiketten håller för 50 tvättar.

035     DSC_0157DSC_0176      DSC_0179 DSC_0188 DSC_0189 DSC_0193 DSC_0201

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NDIO – språkglädje för alla