Start

Välkommen till NDIO  – JA!ndioja

NDIO –  ja till kommunikation, kultur och språkglädje!

Karin Sohlgren är MantraLinguas svenska representant sedan 2016 och hela verksamheten inom NDIO kommer inom de närmaste åren stegvis föras över till MantraLingua.

Hela NDIOs utbud av böcker från MantraLingua når du genom webbsidan  se.mantralingua.com  där det är enkelt att beställa med varukorg. Där hittar du också enkelt MantraLinguas hela utbud av böcker på ett växande antal språk.

Beställningar från förskolor, bibliotek etc som önskar svenska fakturor kommer fortsätta gå genom NDIO.  NDIO finns kvar för kontakter med förskolor, föredrag, workshops mm.

Hela arbetet med NDIO går ut på att skapa resurser till flerspråkiga barn och vuxna. Det svenska språket är viktigt för alla men vägen till svenska går genom modersmålet och flerspråkighet är en resurs för hela samhället!

PENpal  är ett helt koncept för språkglädje med ny teknik  – och resurser till den. PENpal ger möjlighet att lyssna på färdiga uppläsningar – och att spela in själv!  Flerspråkiga böcker, planscher, etiketter för egna inspelningar och olika program.

skylt_penpal

Med engelska finns ljudfiler till resurser på 60 språk för förskola, lågstadiet och nyanlända, med svenska på ett 20-tal språk. 12 cm lång rymmer den 100 timmar ljud – gratis program och ca 1.000 ljudfiler. Läs, lyssna, skapa själv!

logga

2016 tilldelades NDIO/Karin Sohlgren Stiftelsen Abrahams Barns Pris för integration.   

.

forskolan-001 opsis-001

Läs artiklel i Förskolan om en förskola som arbetar med PENpal. I Opsis Barnkultur en intervju med Karin Sohlgren om NDIO och Abrahams Barns Integrationspris.

sidodek700org2

NDIO är svensk agent för MantraLinguamantra-logo-2013-trans-copy

– världens största förlag för flerspråkiga resurser med över sextio olika språk. Allt går att beställa genom NDIO. Mantras filosofi är inkludering. NDIO anpassar Mantras material till svenska bl a med hjälp av duktiga modersmålslärare.

Kulturer möts – här vill jag också lyfta fram mina interkulturella favoriter från olika förlag, och musik mm från hela världen genom PutumayoKids. Allt går att köpa genom butiken. Där finns också olika erbjudanden.

BGGengsveMamy Wata 001 IMG_1205facebook_logo_50x50

Kontakt: mejla eller ring till 0727169336

ndio-exp_original-kopiera

.

.

.

.

Illustration i header, från boken Mamy Wata: Veronique Tadjo