Mungo får nya vänner – PENpal

Mungo är en ensam gammal häst som älskar sitt kli, gräs, hö, morötter och äpplen. Varje dag kommer hans människa med mat till honom och fyller på vatten i hans badkar. Men han kände sig så ensam så ensam…ingen vill längre rida på honom och det är längesen han drog en vagn med glada barn – Mungo är gammal!

En dag det kom en ny vän till honom och därefter en till och en till och en till! Sädesärlan, rödhaken, fasanen alla blir de hans vänner och musen, haren med och han är glad att dela sin mat med dem. Men vem är det som lurar där? En räv! Räven vill inte dela hans mat – han vill äta Mungos vänner! Mungo är inte bara en god vän han kan också skydda dem från faror! Men när vintern börjar närma sig kommer en främmande bil med en vagn som Mungo går in i – vad händer nu? Djuren hjälps åt att speja och följa efter – till sist hittar de Mungos stall där de också kan värma sig under den kalla vintern!

Boken om Mungo utspelar sig i Skottland.

En älskad bok som om vänskap, att dela med sig till andra.

 

Berättelsen öppnar för samtal om vänskap, att bli gammal och att inte orka så mycket längre. Känner barnen någon som är äldre? Vad är viktigt för gamla människor? Hur kan vi hjälpa varandra?

Författare Gill Aitchison, illustrerad av Jill Newton

Boken finns tryckt på svenska och arabiska, dari, finska, franska, kurdiska – kurmanji och sorani, mandarin, persiska, polska, portugisiska, ryska, somaliska och spanska. Dessutom som e-bok.