Flerspråkiga böcker

Böcker med svenska som parallellspråk – PENpal

Alla böckerna är förberedda för PENpal – lyssna och läs!

scrolla ner för fler böcker med engelska som parallellspråk

Följ

Följ med till parken

är en helt NY typ av pekbok i hård kartong för förskolebarn. Med PENpal kan barnen utforska miljöerna i boken och upptäcka människor, djur och allt de möter som benämns, låter och talar. Det är spännande för barnen att upptäcka alla hemliga ljud som finns på sidorna i boken. Detta är den första delen i en serie böcker med samma funktioner, speciellt framtagen för att använda PENpal för lustfylld språkinlärning. SE, HÖR och TALA – med PENpal kan man också tala in själv direkt i boken! Till varje bok finns ljudfiler på två språk som man enkelt kan växla mellan. På svenska med arabiska, engelska, kurdiska, persiska, somaliska och tigrinska. Andra titlar i serien är: Följ med till bondgården, Följ med till staden.
Kombinera gärna med de engelska böckerna med fler språk: bengaliska, bulgariska, kantonesiska, tjeckiska, persiska, franska, ungerska, italienska, kurdiska, lettiska, litauiska, panjabi, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, somaliska, spanska, turkiska, eller på urdu.
Alla ljudfiler är gratis.

 

 

 Idrottsdag i djungeln – nu på arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinska

Sengångare är på tok för långsam för att vara med i djungelspelen. Medan de andra djuren tränar kan Sengångare se på … och sucka! Apa svingar sig från gren till gren och retar Sengångare hela dagarna. Men när en katastrof är på väg att hända, kommer Sengångare att förlåta Apa och använda sin hemliga förmåga för att rädda dagen?
Idrottsdag i djungeln är fullsmockad av tokiga, färgglada figurer, häftiga idrottsgrenar och fiffiga djungelfakta.

Pinocchio och de riktiga pojkarna  – av Magda Brol
Berättelsen om den lilla trädockan som inget annat ville än att få bli en riktig pojke är en klassiker som här fått nytt liv av Magda Brol. Genom lekfulla illustrationer och text får vi följa med Pinocchio när han i rasande fart hittar på hyss på hyss… utan att tänka själv! Men när han träffar Skogsfen börjar han fundera, och till slut gör han det som känns rätt, och inte bara det de andra pojkarna säger till honom att göra. Och vad händer då? Jo, han blir äntligen en riktig pojke! Berättelsen om Pinocchio inspirerar barnen att tänka själva och uppmuntrar dem att följa sina egna hjärtan och instinkter, istället för det grupptryck som ofta får barn att agera på sätt som skapar skuld och stress.
LRHSweSwaLoRes

TurnipSweFarLoRes Den jättelika rovan – engelska, persiska och somaliska finns nu – fler språk är på väg.TurnipSweSomLoRes

 

 

 

 

Mamy Wata på tolv språk! 

 

MamySwaSweHighRes MamyTigSweHighRes

MamyWolofLowRes MamySpaLowRes MamySomLowRes MamyEastLowRes

MamyAraLowRes 

idrottsdagara-001Idrottsdag i djungeln

Sengångare är på tok för långsam för att vara med i djungelspelen. Medan de andra djuren tränar kan Sengångare se på … och sucka! Apa svingar sig från gren till gren och retar Sengångare hela dagarna. Men när en katastrof är på väg att hända, kommer Sengångare att förlåta Apa och använda sin hemliga förmåga för att rädda dagen?
Idrottsdag i djungeln är fullsmockad av tokiga, färgglada figurer, häftiga idrottsgrenar och fiffiga djungelfakta.

Inom kort kommer du också kunna läsa boken digitalt med roliga uppgifter till som tränar språk!idrottsdagsom-001

arabiska, dari, persiska och somaliska eller tigrinska med svenska – fler språk är på gång! med engelska som parallellspråk: bengaliska, franska, ungerska, italienska, litauiska, kinesiska (mandarin), polska, portugisiska, ryska, spanska, turkiska och urdu.

Guldlock och de tre björnarna

på fjorton språk med svenska!

Läs den spännande historien om en nyfiken flicka och tre björnar.

guldlocktigrinska Guldlockarabiska

albansguldlocksomaliskaka, arabiska, dari, engelska, finska, franska, persiska, polska, portugisiska, ryska, somaliska, spanska, tigrinska, östassyriska och ytterligare 27 upplagor med engelska – bl a pashtu! Lyssna på boken sida för sida med PENpal – ljudfil ingår i priset – 200:- svenska ljudfiler finns också på bengaliska, kinesiska/kantonesiska, tyska, gujarati, hindi, italienska, panjabiska, tjeckiska och urdu medan böckerna är tryckta med engelska som parallellspråk.  Guldlock med engelska som parallellspråk finns också på bulgariska, nederländska, litauiska, rumänska, tamilska,

Bockarna Bruse

BGGengsveDen klassiska sagan om de tre getabockarna som överlistar ett elakt troll. Äntligen finns den på svenska med tretton språk och fler är på gång. Läs mer om boken och alla aktiviteter omkring den på ett eget uppslag.

Läs mer om aktiviteterna runt Bockarna Bruse! OBS använd muspekaren för att hitta alla sidorna!

Svenska med albanska, amhariska, arabiska, engelska, finska, kinesiska (mandarin), kurdiska, mongoliska, nordkurdiska, nordsamiska, somaliska, spanska, tigrinska eller på assyriska – dessutom på wolof med en egen sång!

Lyssna på boken återberättad på wolof i västafrikansk tradition av Balla Serigne Lo. Du behöver inte förstå språket för att njuta av den unika inläsningen. Balla har rest i Senegal med Bockarna Bruse i bagaget.

Sametinget ligger bakom en upplaga på nordsamiska. Sametinget och Sameskolstyrelsen har organiserat workshops med PENpal och utarbetat eget material med hjälp av tekniken. Vi hoppas att samarbetet skall resultera i fler böcker på flera varianter av samiska.

Kombinera med samma bok på engelska och albanska eller bengaliska,  franska, italienska, kinesiska(kantonesiska), lettiska, litauiska, norska,  persiska, polska, italienska, kinesiska(kantonesiska), lettiska, litauiska,   persiska, polska, portugisiska,rumänska, tamilska, tjeckiska, turkiska, tyska eller urdu – två språk i samma bok.                                                                                                                                      200:- Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

Boken finns också som taktil bilderbok och kostar då 300:-

Läs mer om aktiviteterna runt Bockarna Bruse! OBS använd muspekaren för att hitta alla sidorna!

albanska

 

min3aramin3spanska mintresom

 

 

 

 

 

 

 

thai3

En otroligt användbar bok:

Min trespråkiga talande ordbok – My Bilingual Talking Dictionary
650 ord ur barnens vardag i bild, ord och ljud. Använd bilderna för kommunikation med barnen. Att peka på och sätta ord på känslor
är viktigt inte minst för nyanlända barn.

Kropp och kläder, hem och familj, måltiden, frukt och grönsaker, lekplatsen, leksaker, skolväskan, rymden, väder, årstider och veckodagar – i boken finns 28 uppslag med olika teman. Denna ordbok är också omtyckt av vuxna genom de tydliga bilderna. Lyssna med PENpal på varje ord i boken.         Läs mer här                             240:-

Ljudfiler till PENpal ingår i priset! Fyra upplagor med svenska:

Med svenska och engelska och arabiska eller svenska och engelska och somaliska eller svenska och engelska och spanska, svenska och engelska och thai – tre språk i samma bok.

Ljudfiler på persiska med svenska och engelska finns också att ladda ned, alla ljudfiler med engelska kan kombineras med de svenska.

NYHET resursmaterial för SFI och annan svenskinlärning.

Med engelska finns den på 36 olika språk. My Bilingual Talking Dictionary är bildordbokens tvåspråkiga ”syskon” engelska med albanska eller arabiska, bulgariska, franska, grekiska, hindi, italienska, japanska, kinesiska (mandarin eller kantonesiska), koreanska, kurdiska, litauiska, nepalesiska, persiska, polska, portugisiska, punjabi, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, tagalog, tamilska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ungerska, urdu, vietnamesiska och yoruba – två språk i samma bok.   240:-

yeh_hsien_svenmanYeh-Hsien en kinesisk Askunge.
Sagan om Askungen kommer från Kina. Yeh-Hsien har en magisk fisk som hjälper henne mot hennes elaka styvmoder.

Engelska eller kinesiska med svensk text två språk i samma bok.      200:-

Arabiska eller kantonesisk kinesiska, turkiska med engelsk text två språk i samma bok.                                                                                                                                200:-

Bengaliska, polska, somaliska, urdu med engelska med lösa etiketter att klistra in – två språk i samma bok  OBS!                         100:-

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

Läs pedagogiska tips till Yeh-Hsien yehfisk 001

 

 

 

 

 

 

lrhsomaliska 001

Den Lilla Röda Hönan  OBS NU MED ÄNNU FLER SPRÅK!
En bussig höna och tre lata djur som inte vill hjälpa till.

albanska, arabiska, engelska, kinesiska, kroatiska, kurdiska, persiska somaliska eller tigrinja med svensk text – två språk i samma bok. 200:-

Franska, polska, ryska, spanska, turkiska med engelska – två språk i samma bok.     200:-

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

DSC00797

NU FINNS BOKEN OCKSÅ MED TAKK – tecken för kommunikation

TAKK-bilagan innehåller åtta sidor med tecken som följer bokens svenska text, tryckt på etikettpapper. Välj var du vill sätta dina tecken, direkt i boken över den engelska texten eller i bilderna. Du kan också göra separata blad med tecken att använda tillsammans med boken. Genom att barnen också kan lyssna på boken på sina språk är det en fantastisk möjlighet att utveckla språkförståelse.

Köp bilagan tillsammans med boken på engelska och svenska till specialpris: 300:-

img20170204_11422596Alla tecken kommer från en bildbas som utvecklas av Specialpedagogiska skolmyndigheten 

Teckensättning har gjorts av Kerstin Frii

De som oftast använder TAKK är hörande med en försenad eller avvikande språkutveckling, autism och tal- och språkstörning.

TAKK används också som stöd till andraspråksinlärning.

Läs pedagogiska tips till Den lilla röda hönan

lima 001

 

 

 

 

 

 

 

Lima´s röda heta chili

När Lima smakar på chilin exploderar hela munnen! I den här boken möter barn olika smaker och maträtter – med hjälp av Lima och hennes familj.  Bilderboken bygger på en sann berättelse och alla som någon gång har smakat på en chili kan känna igen sig!

Engelska eller spanska med svensk text två språk i samma bok. 200:-

Arabiska, bengaliska, polska, somaliska eller urdu med engelska två språk i samma bok.                       200:-

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

Läs pedagogiska tips till Limas röda heta chili Limabak 001

 

 

 

 

Alla MantraLinguas titlar går att beställa genom NDIO. Från januari 2016 är NDIO generalagent för MantraLingua i Sverige! Det betyder att det går mycket fortare att beställa böcker på alla de 65 olika språk som MantraLingua erbjuder.  Här kan du söka efter språk, klicka på önskat språk och beställ sen via NDIO.

Älskade bilderboksklassiker på många språk med engelska

För de minsta: larvensom

The very hungry caterpillar. Den mycket hungriga larven.
Den klassiska boken med färger och räkneord.  Boken finns i många olika varianter, med eller utan larv! Här är det en ursprungliga med bara text – och hål!         130:-

Arabiska eller bengaliska, kantonesiska, punjabi, somaliska eller vietnamesiska med parallelltext på engelska – två språk i samma bok..

OBS denna bok är ej förberedd för PENpal och har alltså inga ljudfiler. Boken finns också på svenska i ett fåtal exemplar.                                      150:- 

Lyssna och sjung med PENpal – tre böcker med hårda pärmar som passar de minsta barnen

IMGIMG_0004

 

 

 

 

Row, row, row your boat. ( Ro, ro, ro din båt).
Lyssna med PENpal och sjung med i rörelsesången.  Hård kartong.120:- Bengaliska, persiska, polska, portugisiska, spanska och urdu med parallelltext på engelska – två språk i samma bok..

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

The wheels on the bus. (Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt)
Lyssna med PENpal och sjung med när hjulen på bussen snurrar runt, runt runt.
Hård kartong.   120:-

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

Arabiska, bengaliska, franska, kinesiska, polska, portugisiska, spanska, swahili, turkiska eller urdu med parallelltext på engelska – två språk i samma bok..

IMG_0001
Head, shoulders, knees and toes … Huvud, axlar, knä och tå
Lyssna med PENpal och sjung med i sången om hela kroppen:
Hård kartong.   120:-

Albanska, arabiska, persiska, polska, portugisiska, somaliska, spanska,
turkiska, urdu eller vietnamesiska med parallelltext på engelska – två språk i samma bok..

Flykten, framsida omslag-svensk-arabisk (2)

Flykten – en bok om att tvingas lämna allt – Mia Hellquist Fors

Jonas är fem år och lever ett helt vanligt liv med sin familj. Men så kommer kriget och familjen tvingas lämna allt som känns tryggt och ge sig av, ut i det okända.

Flykten är en bok för alla barn som delar öde med Jonas och hans familj, men det är också en bok för alla barn som inte gör det.

Text på arabiska och svenska – två språk i samma bok.     150:-

I priset ingår rättigheten att spela in ljud med CreateLINK!

-För de äldre barnen i förskola och lågstadium

 

IMG (2)

I´m coming to GET YOU!
Ett hungrigt monster är på väg till jorden i ett rymdskepp… 200:-

Arabiska, bengaliska, kinesiska, polska, ryska, turkiska eller spanska med engelska två språk i samma bok.

I took the Moon for a Walk  Bild (20)

En promenad med månen, en sagolik drömsk bok om livet på natten som avslutas med fakta om månen och naturen om natten. Boken har också en ljudfil på svenska och persiska och du kan beställa en svensk översättning i wordformat.

Bild (19)

Augustus and his Smile – Augustus och hans leende

En poetisk saga om tigern Augustus som tappat sitt leende och ger sig ut i världen för att leta rätt på det. Han upptäcker hela den fantastiska världen med hav och öknar, höga berg och allra sist när han är lycklig hittar han tillbaka sitt leende! Den här boken har också en svensk ljudfil och jag kan skicka en wordfil med den svenska översättningen. Av copyrightskäl kan jag inte ge ut de här älskade böckerna själv. Ljudfil på svenska med albanska, arabiska, bengaliska, engelska, franska, kinesiska/mandarin, litauiska, polska, portugisiska, punjabiska, ryska, somaliska, spanska, tjeckiska, turkiska, urdu. Använd tillsammans med boken med engelska som parallellspråk.

Walking in the Jungle – roliga ramsor om djur – känns igen från planschen Wild animals! Engelska och arabiska, dari, franska, polska, somaliska, spanska, tjeckiska, tyska.

WalkingThroughTheJungle_Dari

wildwasher

 

 

 

 

 

The Wild Washerwomen – Sju vilda tvätterskor gör uppror! 200:-

En klassisk skröna om sju tvätterskor som gör uppror mot männen!

Engelska med bulgariska, franska, kinesiska/mandarin, litauiska, punjabiska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, somaliska, spanska, tjeckiska, turkiska, ungerska och urdu.

 

  • Ali Baba Arabicsomali

 Alfie's Angels ArabicFoxFables_Arabic
Samira'sEid_Arabic

  Lion Fables Arabic

 walking through jungle arabic

penpallogomindre

OBS alla priser utan moms!

 

Här hittar du bilderböcker för barn med två språk i samma bok.

Varför två språk i samma bok?

Idén med parallellspråkiga barnböcker har funnits länge. Många pedagoger har lagt ned möda på att klistra in egna översättningar i böcker och att läsa in själva.  I England finns trettio års arbete med parallellspråkiga böcker beskrivet i en bok till pedagoger – se Böcker för pedagoger.

Vid läsningen glider ögat mellan språken och det starka språket kan stödja det svagare. Att kunna lyssna samtidigt är ett viktigt stöd.

Det ger också möjlighet till de föräldrar som inte är läskunniga att läsa högt för sina barn. Barn och föräldrar lär sig läsa samtidigt!

Barn som är adopterade kan känna trygghet genom att lyssna på sina första språk, barn med autism kan lyssna och läsa ostörda – med hörlurar.  Möjligheterna är oändliga!

 

 

 

 

 

Många bibliotek har kvar boken på svenska.

Arabiska, polska, ryska, somaliska, spanska, eller urdu med engelska – två språk i samma bok.

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

farmerduck

 

 

 

 

Farmer Duck
– djuren på bondgården ger den lata bonden en läxa! Boken är mycket populär i engelska skolor där den används bl a för att lära matematik.                                           180:-

Albanska, arabiska, persiska, franska, grekiska, kinesiska(mandarin), polska, ryska, somaliska, spanska eller turkiska med engelska – två språk i samma bok.

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

sportsday

 

 

 

 

 

Sports Day in the Jungle
– Sloth, som är en långsam sengångare blir retad av Monkey, apan men vem är det som räddar dem till sist? Här får vi också lära oss om om djuren i djungeln.                                       180:-

Arabiska, franska, kinesiska (mandarin), persiska, polska, ryska, turkiska eller urdu – två språk i samma bok.

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

chinesenewyear

Lischinese

 

 

 

 

 

Li´s Chinese New Year

Det kinesiska nyåret firas av kineser i hela världen – här är det Li som berättar.

De kinesiska djurtecknen presenteras och aktiviteter  för barn.                                                                                      180:-

Franska, kinesiska (mandarin), polska eller spanska med engelska två språk i samma bok.

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

Planschen med alla djur är ett bra komplement. Se planscher!

Det finns också bra böcker på svenska om det kinesiska nyåret. – Se Kulturer möts.

augustusAugustus and his Smile (Augustus och hans leende)
Tigern Augustus har tappat sitt leende och ger sig ut i världen för att hitta det. Catherine Rayner är känd för sina fina bilderböcker om djur som också har ett budskap att förmedla.  180:-

Boken har även svenska ljudfiler – text på engelska och många språk med ljudfiler

Albanska eller arabiska, franska, kinesiska (mandarin) persiska, polska, portugisiska, ryska, somaliska, spanska, turkiska med engelska två språk i samma bok.

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

moon

 

 

 

 

 

 

I took the Moon for a Walk – (På promenad med månen)

En liten pojke går på promenad i natten med månen som sällskap – en bok att läsa tillsammans och njuta. Fakta om månen avslutar. 180:-

Boken har även svenska ljudfiler – text på engelska och många språk med ljudfiler Albanska eller arabiska, kinesiska (mandarin), persiska, polska, ryska, somaliska, spanska, turkiska och engelska två språk i samma bok.

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!
aliensAliens Love Underpants  Claire Freedman och Ben Cort

En helfestlig historia om utomjordingar som älskar underbyxor: kallingar, trosor ALLT! När de dyker upp i sina rymdskepp är de på jakt efter tvättstreck – kanske i din trädgård?  180:-

Text på engelska med många språk:  arabiska, bengaliska, kinesiska,  polska, portugisiska, ryska, spanska, turkiska eller urdu två språk i samma bok.

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

RaniandWicked

Rani and the Wicked Witch Queen 

Rani möter en prins i skogen, de blir förälskade och vill gifta sig men den elaka häxan Morgana har andra planer. En gammal romsk folksaga från Centraleuropa som bygger på den klassiska konflikten mellan gott och ont, fattiga och rika, tragedi och återförening.

Illustrationerna i collageform ger en extra dimension till sagan.  Text och bild inspirerar barn till eget skapande.              180:-

Text och ljudfiler på engelska och litauiska, rumänska,  ryska, eller ungerska – två språk i samma bok. En svensk upplaga är under planering. 

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

Mamy Wata 001

Mamy Wata and the monster

Mamy Wata är havets drottning och vän med alla djur och människor. En dag hotas de av ett monster … Boken bygger på en gammal afrikansk myt som lever i länderna längst Afrikas västkust, Karibien, Kuba och Brasilien. Om sjöjungfrur finns många berättelser.

Engelska, franska, swahili och tigrinska med svenska – fler språk är på väg!                                                                 200:-

Till boken finns en pedagogisk guide, ett kitt med material – det är  ett eget projekt där mycket händer – läs mer på webbsidan för Mamy Wata! OBS använd muspekaren för att hitta alla sidorna!

Text och ljudfiler på engelska med många språk: franska, litauiska, polska eller ungerska två språk i samma bok.

Ljudfiler till PENpal ingår i priset!

 

*)Ljudfiler
Ljudfiler till böckerna laddar du ned från FREElink –FREElink2
De flesta böcker från MantraLingua är förberedda för PENpal. Vi arbetar hela tiden med att spela in ljudfiler och söker samarbeten för att göra fler språk.

 

NDIO – språkglädje för alla